Ingen vill tappa ett fint smycke. Men ibland kan smycken ha usla lås. Till och med dyrare smycken av äkta metaller. När du vill ha ett armband som inte kommer att åka av ska du se närmre på hur det ska låsas. Det finns smarta modeller som är gjorda för att sitta säkert på handleden även då du sportar.

Armband med öppna lås

Armband som är utan lås kan först verka lite riskabla. Det ser ju ut som att armbandet lätt kan glida av handen. Men så är det inte när det rör sig om modern och smart design. Tvärtom kan den här typen av armbandsmodeller som är utan lås vara bästa valet.

När du har en öppning som du kan justera med lätt tryck kommer armbandet att sitta perfekt på din handled. Det kommer inte att glida av. För att ta av det måste du vinkla länken på rätt sätt. Det kräver ett visst rörelsemönster som inte uppstår då du inte vrider på smycket med hjälp av din andra hand.

Smarta låsfunktioner

Det finns också lite kraftfullare lås som sitter bra. Den här typen av lås kan också göras som en del av designen. Armbandets lås kan vara en unik symbol som ska ligga framåt så att den syns. Det här är också ett sätt att säkra att armbandet sitter på som det ska. När låset är lite kraftigare kommer du att få ett armband som inte är lätt att tappa.

Med nya innovationer kan smyckesdesigner skapa säkra armband som sitter på som de ska. Det här är design som säkrar att du inte tappar bort favoritsmycket. Den sörjer också för att armbandet är mycket bekvämt att bära och det är ju en stor fördel.