Det är inte alla som är vana parfymanvändare. Och frågan om när man ska använda parfym kan faktiskt ha lite olika svar beroende på vem man ställer den till. Det finns personer som menar att man alltid ska ha parfym på sig medan andra menar att parfymen är till för särskilda tillfällen och fest.

Egentligen är det helt upp till dig när du vill använda parfym och när inte. Men här är några typiska tillfällen då det kan vara extra trevligt med en härlig doft.

Festen kräver sin parfym

När det ska festas kan det vara riktigt härligt med en parfym. Fester klarar lite mer än vardagen. Det betyder att du kan använda dig av dofter som är lite annorlunda eller som doftar lite mer. Men tänk på att det kan finnas personer som är känsliga för starka dofter. Bara för att det är fest behöver du inte överdriva. En bra parfym ska dofta tillräckligt även då du bara applicerar lite på viktiga punkter.

För dejten

När det ska dejtas kan det också vara trevligt med parfymer. Men här är det också att rekommendera att vara försiktig. Om du överdriver kan det upplevas som störande. Det blir perfekt när parfymen bara upptäcks då man kommer lite närmre varandra.

På morgonen för att vakna

På morgonen kan det också vara fint med en doft som gör det extra kul att vakna. Du hinner kanske inte med en dusch. Men lite parfym bör du kunna få på dig på väg till plugg eller jobb. Det får dig på gott humör och du kan också känna inspiration av doften.

Trista dagar

Om du har en lång och seg dag kan du också beakta möjligheten att ändra känslan med din favoritparfym. Kanske har du en miniflaska med dig i väskan för nödsituationer då du behöver peppas upp med doften som alltid får dig på precis rätt humör.